instagram

De personlige svampe

Når jeg tænker på efteråret, falder mine tanker hurtigt hen imod en fornemmelse af slutning. Slut på sommeren og den gode tid. Slut på de mange lyse aftener med venner, familie og grill på terrassen. Men når jeg så går en tur ude i skoven og kigger ned i skovbunden, kan jeg se noget helt andet. En begyndelse på noget nyt, der pibler frem fra skovbunden, når alt andet er ved at gå i hi. Jeg har aldrig været den store svampekender, men jeg synes svampene er et spændende fænomen. De har et utal af former og farver, og når jeg lægger mig ned for at nærstudere dem, så får de nærmest personlighed. Jeg har her samlet fem billeder af svampe, som jeg synes har lidt mere personlighed end de fleste andre jeg har set.

Lilla svamp i grøn mos

Den første har en snert af optimisme over sig. Fordi den bare uden videre bryder op igennem det tætte mos, som var det bare den første udfordring på en lang rejse.

Dyster svamp

Dybt inde under nogle tungthængene nåletræsgrene, findes der en langt mere deprimeret svamp. Her i mørket trives den sammen med de uhyggelige insekter.

Svamp i skov lysning

Den selvstændige svamp har valgt at stå i en lille lysning i skoven, hvor den har udsigt til solens stråler og kan betragte skovens liv.

Skyggesvamp

I skyggen fra denne svamp findes der nok lige så mange hemmeligheder som hos os mennesker. Og hvem ved, måske er det bedst at de forbliver ufortalte og hemmelige?

Tosomhed svamp

Tosomheden findes også hos svampene. De er i hinandens selskab på godt og ondt, og de kan ikke skilles ad uden fatale konsekvenser.

Jeg er ikke sikker på, at du oplever det samme som jeg, når du ser på disse afbildninger af svampene. Vi er jo alle forskellige. Derfor vil jeg blive glad hvis du vil fortælle hvad det er disse billeder får dig til at tænke på. Brug kommentarfeltet eller send mig en mail med dine tanker, jeg vil rigtig gerne høre fra dig.

Tak for du gav dig tid til at se hvad jeg havde på hjertet.

 

Følg med på Instagram @Kasper_Hingebjerg

Følg med på Facebook Fotograf Kasper Hingebjerg

4 Comments
  1. Kasper, du er i sandhed en meget poetisk mand! Og heller ikke bange for at smide dig ned på maven og risikere 50 flåter indenfor skjorten, eller de velmenende, lettere bekymrede spørgsmål fra forbipasserende om “du har det godt”. En meget fin lille serie, og hvad skal vi dog med svampenavne? De taler for sig selv, gør de. Man får lyst til at se mere……

    • Tak for det Margaretha. Jeg havde overhoved ikke tænkt på det med flåterne, så det er måske bare et held at jeg ikke har fået borrelia. Jeg oplevede faktisk en søndag morgen mens jeg lagde i skovbunden og fotograferede, at en mand nervøs spurgte om jeg var okay. Hvor til jeg kunne svare ja og at det heldigvis ikke var et lig han havde fundet.

  2. Flotte fotos, som får mig til at tage i skoven og prøve at tage lignende billeder, til konkurrencen i min fotoklub, som pt. hedder “efterår”. Tak for dejlig inspiration!

    • Selv tak. Det med fotokonkurrencer er ofte en god idé, for så bliver man tvunget til at tænke i nye baner. Held og lykke med konkurrencen.

Leave Your Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*